CSM Olimpia are două echipe în Grupa „Speranțe” la handbal feminine

7 Martie 2023

Joi încep întrecerile în faza a doua a Campionatului Național de handbal junioare, unde Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare va fi reprezentat de două echipe, ambele în Grupa „Speranțe”.

Vor întra primele în competițe elevele de 17–18 ani ale antrenorului Kibédi Albert. Junioarele I au fost repartizate în Grupa a 3-a, iar în prima etapă vor fi oaspetele echipei LPS Florin Fleșeriu Sebeș

Apoi vor urma duelurile cu  LPS Banatul Timișoara și Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița. De remarcat că se va juca pe sistem tur-retur.

În aceași serie participă și CSS Viitorul Cluj Napoca și CSS Zalău, echipe, cu care sătmărencele noastre s-au confruntat deja în sezonul regulat al campionatului, și acele rezultate se contabilizează pentru a doua parte a competiției.

CSM Olimpia are un succes obținut în fața fetelor din Zalău iar cu aceste două puncte va porni la drum echipa lui Kibédi Albi.

„Am fi vrut să ne calificăm cu mai multe puncte, dar din păcate așa a fost, să fie. Doar după ce vedem jocul celorlalte echipe, vom putea vorbi de eventuale obiective. Acum ne gândim, să avem o evoluție bună și în această fază a campionatului” – a spus Kibédi.

Visul lor este, participare în finală

Junioarele III de la  CSM Olimpia Satu Mare au speranțe mai mari, și își propun evoluții și mai bune în faza doua a campionatului. Elevele de 13–14 ani ale antrenorului Heinrich Tamás au terminat sezonul regulat pe locul trei cu 13 victorii și 5 înfângeri,.

Din păcate în faza a doua se va intra cu o victorie, cea cu AHC VM Zalău, deci sătmărencele vor începe în Grupa 4 Speranțe cu două puncte.

Junioarele III vor începe acestă fază a campionatului cu cea mai lungă deplasare, duminică vor avea meci cu lanterna roșie a seriei, CSS Drobeta Turnu Severin. În acestă grupă mai participă două echipe din Târgu Mureș, și una din Târgu Jiu, iar CSM Olimpia începe de pe locul 3 al grupei.

„Nu am avut de la început un obiectiv clar dar ne bucurăm că am terminat pe trei. Și în acestă fază a doua a campionatului ne dorim o serie de victorii. Acest campionat are și o fază națională, la care se califică primele două  clasate din  fiecare serie. Visul nostru este calificare în faza următoare, dar realist vorbind nici o clasare pe locurile 3 sau 4 în grupă n-ar fi o tragedie” – a declarat Heinrich Tamás.

Pe 14 mai vom afla dacă junioarele mici pot produce o nouă surpriză plăcută deoarece  pe aceea dată se va juca utima etapă din faza a doua a campionatului. Se vor califica în finala națională primele două din fiecare serie urmând ca apoi să se decidă campioana Grupei   „Speranțe”.

Sezonul regulat al campionatul junioarelor II se va termina la sfârșitul acestei săptămâni, însă în acestă grupă echipa CSM Olimpia din păcate încă nu a înregistrat nici o victorie.

Junioare III, Grupa Speranțe 4: 1. CSM Târgu Jiu 4 puncte, 2. CSM Târgu Mureș 2, 3. CSM OLIMPIA SATU MARE 2, 4. AHC VM Zalău 2, 5. LPS Târgu Mureș 2, 6. CSS Drobeta Turnu Severin 0.

Junioare I, Grupa Speranțe 3: Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița 8 puncte, 2. CSS Viitorul Cluj Napoca 8, 3. LPS Florin Fleșeriu Sebeș 4, 4. CSS Zalău 2, 5. CSM OLIMPAI SATU MARE 2, 6. LPS Banatul Timișoara 0.

CSM Olimpia Satu Mare

Cosul tau

Sub-Total

0,00lei

Total

0,00lei

sau