Dramatism: CSM Olimpia pierde calificarea la baraj la ultima fază a meciului

18 mai 2024

Echipa de fotbal de la CSM Olimpia Satu Mare a ratat  calificarea la barajul de promovare în Liga a 2-a după un meci interzis cardiacilor. Galben-albaștrii aveau nevoie de un punct din duelul cu CSM Sighetu Marmației dar, după un meci în care s-au jucat cu ocaziile, s-au văzut învinși în prelungiri, la ultima fază, scor 1–2.

Chiar dacă le ajungea și un punct, elevii cuplului Botos-Scvarzkopf  au început meciul în atac și au jucat la victorie. Ai noștri au dominat tot meciul și au avut multe ocazii de a marca. Doar că și sâmbătă seara s-a demonstrat că fotbalul se joacă pe goluri și nu pe ocazii...

Prima fază a fost semnată de Viorel Chinde, care a pătruns pe dreapta, însă șutul a fost reținut de către Iosif Berințan.

Oaspeții au fost cei care au marcat primii în partida de sâmbătă, disputată pe terenul Stadionului Daniel-Prodan, în fața al unui public numeros, și într-o atmosferă plăcută susținută de cele două galerii, de ambele părți, care și-au încurajat favoriții pe tot parcursul meciului – chiar și în ciuda ploii zdarvene ce s-a abătut asupra Sătmarului în prima jumătate de oră de meci.

În minutul 21 Yolou Guigui a scăpat spre poartă, fiind oprit în ultimul moment, în suprafața de pedeapsă de Paul Copaci. Penalty-ul acordat a fost transformat de Alexandru Zaharia (0–1).

Băieții noștri au reușit să egaleze zece minute mai târziu, tot din penalty: Andrei Zbona a fost faultat în careu de Ndiaye Pape, iar lovitura de la punctul cu var a fost transformată de căpitanul echipei noastre, Zsiga Ervin (1–1).

După pauză tot Zsiga putea marca din nou, însă torpila de la 25 metrii a nimerit transversala.

De cealaltă parte și șutul din lovitură liberă al lui Zaharia a nimerit bara porții lui Moldovan, iar în ultimele zece minute, Moussa Samake, sau Chinde puteau închide meciul, însă nu au reușit să marcheze din poziție de singur cu portarul sighetean.

Samake a mai avut o fază înaintea expirării timpului regulamentart, însă șutul africanului a fost parat de eroul oaspeților, portarul Berințan.

Arbitrul Mihai Motan din Târgoviște a arătat 5 minute de prelungirie pentru repriza a doua, iar băieții noștri s-au retras în apărare pentru a menține rezultatul de egalitate 1–1.

Și, totul părea sub control, însă după o fază contorversată, în minutul 98 (în foaia de joc s-a trecut minutul 90+5!) oaspeții au marcat după o minge aruncată în careul nostru și un fault evident, la portar nesemnalizat de central

Imediat după reușita oaspeților, arbitrul a fluierat sfârșitul meciului, după care în urma protestelor venite din tabăra gazdelor, le-a acorda cartonașe roșii lui Denis Moldovan și Paul Copaci pentru înjurii.

Cu această înfrângere CSM Olimpia termină sezonul Ligii a 3-a pe locul 3 cu regretul, că a ratat pentru câteva secunde calificarea în premieră în semifinala barajului pentru promovarea în Liga a 2-a.

„Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi. În numele echipei și al întregului staff îmi cer scuze de la acești spectatori, care au fost senzaționali în meciul de azi, și ne-au fost alături. Mulțumesc că au venit în număr așa de mare, și au avut încredere în noi. Așa-i fotbalul, acest joc se joacă pe goluri, iar fazele ratate se răzbună. Doresc să mulțumesc și conducerii clubului pentru încrederea acordată” – a declarat pe scurt team managerul echipei noastre, Alexandru Botos (Piri).

LIGA 3, PLAY-OFF, SERIA 10, ETAPA 9 (ULTIMA)

CSM Olimpia Satu Mare – CSM Sighetu Marmației 1–2 (1–1)

Marcatori: Zsiga Ervin ’34 (din 11 metrii), respectiv Alexandru Zaharia ’24 (din 11 metrii), Daniel Anchidin ’90+5.

Eliminați: Denis Moldovan, Paul Copaci (ambii CSM Olimpia) (ambii după fluierul final).

CSM Olimpia: Denis Moldovan – Alin Burdeț, Cătălin Oanea, Paul Copaci, Emanuel Negru, Andrei Zbona, Pop Nándor, Zsiga Ervin, Viorel Chinde, Tudor Lucaci, Cosmin Zamfir.

Au mai intrat: Moussa Samake, Denis Lazăr, Gueye Mansour, Florin Mureșan.

Staff tehnic: Alexandru Botos, Svarczkopf István, Ovidiu Suciu, Ciprian Prodan, Ritli Zoltán.

Cosul tau

Sub-Total

0,00lei

Total

0,00lei

sau