Echipa de handbal junioare III de la CSM Olimpia a terminat campionatul pe locul opt

18 februarie 2024

Echipa de handbal de la Clubul  Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a terminat campionatul junioarelor III cu o victorie, și a urcat în clasamentul Seriei K pe locul opt.

În ultima etapă al sezonului regulat elevele antrenorilor Kibédi Albert, Nagy Flórián și Lucaci Dénes au jucat pe teren propriu împotriva formației bihorene, Érsport Salacea, ocupanta locului 10 în clasament, înaintea meciului de sâmbătă, fiind la un singur punct distață de echipa noastră.

Sătmărencele noastre au avut o atitudine bună și s-au distanțat din start având un ecart de trei goluri după primele teri minute ale partidei (3–0). Diferența a crescut până la șapte goluri în prima repriză (14–7).

Diferența maximă a fost de 12 goluri în minutul 38, când tabela arăta scorul de 25–13. Până la sfârșit fetele noastre au păstrat diferența confortabilă, de zece goluri (32–22), și cu această victorie au urcat un loc în clasament, terminând campionatul pe un loc opt, onorabil.

CSM Olimpia Satu Mare a obținut 7 victorii și 1 egal în cele 22 de partide disputate în sezonul regulat. Din păcate a fost depunctată de două ori cu câte două puncte pentru nerespectare cerinței de vârstă, și din cauza retragerii din campionat în sezonul trecut.

În acest sezon însă s-a demonstrat valoare și devotamentul fetelor noastre, în pofida greutățlor întâmpinate. De menționat, că acest lot a fost format din fete debutante într-o competiție națională.

Campionatul junioarelor III va continua pentru echipele clasate pe primele patru locuri din cele 12 serii. CSM Olimpia Satu Mare felicită și le urează mult succeș echipelor LPS Satu Mare și ACS KKS Cămin, care s-au calificat și vor continua campionatul în Grupele de Valoare și Grupele de Speranțe de pe locurile 2, respectiv 4.

CSM Olimpia Satu Mare are înscrisă o echipă în campionatul junioarelor II, care după victoria din penultima etapă din deplasare cu CSS Zalău, scor 24–38, și-au asigurat locul 3 în clasamentul Seriei G. În ultima etapă a sezonului regulat elevele antrenorului Ciprian Mărieș vor juca în data de 10 martie acasă, împotriva echipei CS Marta Baia Mare, ocupanta locului 2 în clasament.

Din păcate, federația a penalizat și această echipă pentru retragerea formației din sezonul trecut. Cu acele două puncte CSM Olimpia Satu Mare ar fi avut șansa de a urca în clasament, în cazul unei victorii împotriva băiămărencelor.

HANBDAL FEMININ, JUNIOARE III, SERIA K, SEZON REGULAT, ULTIMA ETAPĂ (22)

CSM Olimpia Satu Mare – ACS Érsport Salacea 32–22 (14–8)

CSM Olimpia: Iványiczki Laura, Cseh Vivien, Hajdú Anna, Elek Zsófia, Orbán Orsolya, Dudás Réka, Noveli Rebeka, Heil Claudia (1 gol), Bartha Beatrix (4), Istvánfi Dalma (2), Iványiczki Paula (10), Kovács Jázmin, Vass Evelin (1), Burja Barbara (14), Bak Natália.

Antrenori: Kibédi Albert, Nagy Flórián, Lucaci Dénes

Cosul tau

Sub-Total

0,00lei

Total

0,00lei

sau