Handbalistele de la CSM Olimpia încheie sezonul regulat cu o victorie

10 martie 2024

Handbalistele Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare au terminat cu o victorie sezonul regulat al Campionatului Național junioare II.

Fetele antrenate de Ciprian Mărieș s-au impus duminică în Sala de Sport LPS-Ecaterina Both în fața celor de la  CS Marta Baia Mare, scor 30–25.

Derby-ul Seriei G s-a jucat într-o atmosferă foarte frumoasă, cu o galerie formată din părinți și aparținători aceștia venind cu un arsenal impresionant de vuvuzele și tobe.

Cele două echipe erau deja calificate în Grupa de Valoare înaintea acestui meci doar că miza a existat deoarece punctele din meciurile directe se transferă pentru partea a doua a campionatului.

Elevele antrenorului Ciprian Mărieș aveau deja două puncte obținute în tur, în meciul câștigat la Baia Mare, însă în clasamentul Seriei G erau în spatele maramureșencelor. Poziția celor două echipe nu s-a schimbat nici după meciul de duminică, însă datorită celor două victorii, CSM Olimpia Satu Mare va fi acum pe un loc mai bun în clasamentul Grupei de Valoare.

Partida de duminică a fost de altfel echilibrată până în minutul 45, când sătmărencele noastre au reușit să se distanțeze la patru goluri diferență (20–16). Adversarele nu au mai putut recupera din handicap, fetele noastre mărind diferența la cinci (minutul 54, 26–21), și menținând această distanță până la sfârșit.

În Grupele de Valoare se califică primele trei echipe din fiecare serie. Așadar, din Seria G vor continua între cele mai bune 24 de echipe CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (8 puncte), CSM Olimpia Satu Mare (4 puncte) și CS Marta Baia Mare (0 puncte). Din Seria H vor urma să fie adversare Unirea Sânnicolau Mare (6 puncte), AHCS Citu Timișoara (4 puncte) și LPS Banatul Timișoara (2 puncte).

A doua parte a campionatului va începe încă în această lună, federația urmând să decidă calendarul competiției.

Declarația antrenorului Ciprian Mărieș

„Prima parte a campionatului a fost una dură. Am avut de lucrat, am avut de tras, dar fetele au crescut de la meci la meci și s-au autodepășit. Este o generație de excepție. și au resurse mult mai multe. E meritul lor  că s-au calificat în Grupa de Valoare. De aici însă ne propunem să mergem până la turneul final și vrem să fim în primele opt din România.”

HANDBAL FEMININ, JUNIOARE II, SERIA G, ETAPA 14

CSM Olimpia Satu Mare – CS Marta Baia Mare 30–25 (13–13)

CSM Olimpia: Ana-Maria Irimescu, Maribel Filimon, Maia Silaghi, Ariana Ionescu (13 goluri), György Natália (2), Mara Marghitaș (1), Maria Secu, Denisa Doboș (2), Fabiana Peter, Ioana Greta, Patricia Cherekeș (2), Iulia Paicu (1), Lara Sarca (8), Daniela Trif, Tamás Petra, Miriam Bumbuc (1).

Antrenor: Ciprian Mărieș.

Cosul tau

Sub-Total

0,00lei

Total

0,00lei

sau